מתכון

קינואה עם גרגרי חומוס וקייל אפוי בשבבי קוקוס

יולי 2016
2 דירוגים
קינואה עם גרגרי חומוס וקייל אפוי בשבבי קוקוס. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
קינואה עם גרגרי חומוס וקייל אפוי בשבבי קוקוס. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סלט אהוב במיוחד שמצריך מעט מאוד עבודה ויש לו טעם נפלא וטיפה מתקתק בזכות שבבי הקוקוס הממותקים

זהר לוסטיגר בשן: "כשהחיים מזמנים לכם קייל הכינו ממנו כמה שיותר מאכלים. זה אחד הסלטים האהובים עלי — הוא מצריך מעט מאוד עבודה ויש לו טעם נפלא וטיפה מתקתק בזכות שבבי הקוקוס הממותקים. אם רוצים, אפשר להשתמש בשבבי קוקוס לא ממותקים."

 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

שמים קינואה משני צבעים בסיר עם 2 כוסות מים ומלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 20 דקות עד שהנוזלים נספגים והקינואה מוכנה. מאווררים בעזרת מזלג.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות.

3

מניחים עלי קייל בתבנית.

4

מערבבים סויה, שמן זית ושמן שומשום בקערית ויוצקים על עלי הקייל. מוסיפים שבבי קוקוס ומערבבים.

5

אופים 15 דקות עד שהקייל נהיה פריך מעט אך לא שרוף. חותכים לחתיכות בגודל ביס ומעבירים יחד עם הנוזלים (אם נותרו כאלה) לקערה גדולה.

6

מוסיפים את הקינואה, הגזרים והחומוס ומערבבים. מתקנים תיבול בעזרת סויה ומגישים.