מתכון

קישואים ממולאים – שייח' אלמחשי

דצמבר 2019
4 דירוגים
שייח' אלמחשי של נשאת עבאס | צילום: דניאל לילה| סגנון: עמית פרבר
שייח' אלמחשי של נשאת עבאס | צילום: דניאל לילה| סגנון: עמית פרבר

המנה הזאת היא המנהיגה הלא רשמית של מנת הממולאים

לכל שבט יש שייח, כלומר מנהיג. השייח אלמחשי הוא המנהיג של שבט הממולאים. בעבר הוא נחשב למאכל שרק בני המעמד הגבוה בחברה נהנו ממנו. את הממולאים של פשוטי העם היו מכינים מירקות גדולים, שאליהם דחסו פריקה או אורז (בשר היו אוכלים פעם בחודש לכל היותר). את השיח אל מחשי הכינו רק מקישואים צעירים וקטנים (שצריך הרבה יותר מהם כדי להכין מנה), מילאו בבשר וצנוברים ובישלו ברוטב יוגורט. עם העלייה ברמת החיים הם הגיעו לכל בית ואוכלים אותם כיום בכל חלקי הארץ.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

לטיגון ובישול

לרוטב יוגורט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הקישואים למילוי

1

חותכים את הכיפות של הקישואים ומרוקנים את תוכנם בעזרת כפית צרה, קישואן או כף פריזיין. נפטרים מהתוכן.

מכינים את המלית וממלאים

2

מערבבים בקערה בשר, צנוברים, פטרוזיליה, בצל ירוק ותבלינים לתערובת אחידה.

3

ממלאים את הקישואים בתערובת הבשר עד סופם.

מטגנים ומבשלים בציר עוף

4

מחממים מחבת עמוקה עם שמן בגובה כ-2 ס"מ ומטגנים את הממולאים בכמה מחזורים כ-3 דקות מכל צד. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

5

מסדרים את הקישואים בסיר רחב, יוצקים עליהם ציר עוף ומביאים לרתיחה. ברגע הרתיחה מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ- 30 דקות.

6

מוציאים את הקישואים מהסיר בעדינות בעזרת מלקחיים ומעבירים לקערה. שומרים כוס מנוזלי הבישול ומהיתר נפטרים.

מכינים רוטב יוגורט ומבשלים בו את הממולאים

7

יוצקים יוגורט לסיר רחב (שיוכל להכיל את כל הממולאים), מתבלים, מוסיפים מיץ לימון ומביאים לרתיחה תוך בחישה מתמדת. מוסיפים את כוס נוזלי הבישול של הקישואים, מערבבים היטב ומנמיכים את הלהבה.

8

מטביעים קישוא אחר קישוא ברוטב היוגורט ומבשלים כ- 15 דקות. מגישים חם. עדיף לאכול ביום ההכנה.