מתכון

קיש בטטה, גבינת עיזים וצנוברים

נובמבר 2015
17 דירוגים
צילום: דניה ויינר | סגנון: טליה גון-אסיף
צילום: דניה ויינר | סגנון: טליה גון-אסיף

כשרוצים להשקיע מעט, מכינים קיש שופע כל טוב: בצק פריך, קוביות בטטה זהובות, גבינת עיזים רכה וצנוברים פריכים

לתבנית תבנית בקוטר 28 ס"מ.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס

1

מעבדים קמח, חמאה, ביצה ומלח במעבד מזון עם להב פלסטיק לתערובת פירורית מוסיפים 2 כפות מים ומערבלים לכדור בצק. אם העיסה עדיין פירורית, מוסיפים כף מים.

2

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 30 ס"מ. מרפדים את התחתית והשוליים של התבנית, דוקרים את הבסיס במזלג ומעבירים למקפיא לשעה.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

אופים כ-20 דקות עד שמזהיב מעט. מצננים.

מכינים את המלית ואופים

5

ממיסים חמאה במחבת. מוסיפים בטטה ומקפיצים על להבה בינונית כ-7 דקות עד להזהבה. מעבירים לקערה. מוסיפים את שאר החומרים, ממליחים, מפלפלים ומערבבים. יוצקים על הבסיס.

6

אופים 35-30 דקות, עד שהקיש זהוב ויציב. אפשר להגיש חם או בטמפ' החדר.