מתכון

קיש דלעת ערמונים ודלורית

יוני 2021
קיש דלעת ערמונים ודלורית של נלי קלפנר. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניה ויינר)
קיש דלעת ערמונים ודלורית של נלי קלפנר. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניה ויינר)

הצבע כתום משגע והמרקם עשיר ופריך בזכות גרעיני הדלעת, החמנייה והשומשום

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למילוי הקיש

קלתית לקיש על בסיס שמן קוקוס

מלית רויאל לקיש

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

למילוי הקיש

1

מחממים תנור ל 200 מעלות.

2

מתבלים את שני סוגי הדלעת בשמן קוקוס, מלח ופלפל ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

3

אופים/צולים את הדלעת במשך 10 דקות.

4

יוצקים מלית רויאל לקלתית הקיש ומסדרים את הירקות על המלית. מפזרים גרעינים.

5

אופים כ 30 דקות עד שהמלית מתייצבת.

6

שומרים מכוסה במקרר ומגישים פושר או מחומם קלות בתנור.

קלתית לקיש על בסיס שמן קוקוס

7

מערבבים קמח ומלח בקערה. יוצקים שמן ומערבבים. הבצק צריך להיות בטקסטורה של חול.

8

מוסיפים מים בהדרגה, כף אחת בכל פעם, ומעבדים רק עד שמתגבש בצק לא דביק. אפשר להשתמש במעבד מזון.

9

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומרדדים לעיגול בעובי 1 ס"מ. מעבירים למקרר ל 15 דקות בלבד.

10

מחממים תנור ל 150 מעלות

11

מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס”מ ומרפדים את התחתית והדפנות של תבנית קיש משומנת בשמן קוקוס. דוקרים את תחתית הקלתית במזלג

12

אופים 15-10 דקות (אפייה חלקית) להזהבה קלה

מלית רויאל לקיש — מתכון בסיסי

13

טורפים ביצים עם שמנת מתוקה לתערובת אחידה.

14

מוסיפים קמח, שום, מלח ופלפל וטורפים לתערובת חלקה ללא גושים.

15

יוצקים על הקלתית והתוספות.