מתכון

קיש פטה, קשקבל וירקות

מאי 2017
10 דירוגים
צילום: דן לב | סגנון: טליה גון אסיף
צילום: דן לב | סגנון: טליה גון אסיף

הכוכב של שולחן החג בגרסת אנטיפסטי וקיש בתבנית אחת

הכוכב של שולחן החג בגרסת אנטיפסטי וקיש בתבנית אחת! הסוד הוא בקלתית ובשילוב המוצלח בין גבינה לירק. רק אל תקראו לו פשטידה!

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקלתית:

למלית:

לרויאל:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הקלתית:

1

מעבדים קמח, סוכר, מלח וחמאה במעבד מזון עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים חומץ וביצה ומעבדים לפירורים גסים. אוספים לכדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות.

3

מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 27 ס"מ ובעובי 4-3 מ"מ. מרפדים את תחתית ודפנות התבנית ומוציאים בצק עודף. מניחים על הבצק משקולת פאי או שעועית, כדי שלא יתרומם.

4

אופים 10 דקות, מסירים את המשקולת ואופים כ-5 דקות נוספות עד שהבצק מתייבש.

5

שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים או במקפיא עד חודש.

מכינים את הירקות:

6

מניחים את הירקות בתבנית, מזלפים שמן זית, ממליחים ומפלפלים.

7

אופים כ-20 דקות עד שהירקות רכים ומצננים.

מכינים רויאל:

8

טורפים ביצים עם שמנת בקערה, ממליחים, מפלפלים ומערבבים.

מרכיבים את הקיש ואופים:

9

מפזרים גבינת קשקבל על הקלתית האפויה למחצה בשכבה אחידה, מסדרים את הירקות האפויים על הגבינה, יוצקים את הרויאל ומפזרים פטה.

10

אופים 45-35 דקות עד שהקיש זהוב ויציב. ממתינים כ-10 דקות ורק אז פורסים.