מתכון

קנודל איטלקי עם תבשיל כרוב מתוק

ינואר 2019
2 דירוגים
קנודל איטלקי עם תבשיל כרוב מתוק של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
קנודל איטלקי עם תבשיל כרוב מתוק של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

הקנודל האיטלקי מגיע מאזור טירול. אלו הן כופתאות לחם המזכירות קצת קניידלך, אך הן מוגשות בתבשיל ולא במרק

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתבשיל כרוב

לקנודל

לנוזל בישול הקנודל

להגשה

לתבשיל כרוב

לקנודל

לנוזל בישול הקנודל

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מכינים את תבשיל הכרוב: מאדים כרוב בחמאה על אש קטנה במחבת רחבה מכוסה כ־30 דקות עד שהכרוב רך. מתבלים במלח ופלפל לבן. מוסיפים דבש ומבשלים כחצי דקה עד שהוא מתקרמל. מוסיפים יין אדום, עלי דפנה ורוזמרין, מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים כשעתיים. מערבבים מדי פעם כדי לשמור על צבע מבריק.

2

מכינים את הקנודל: מרתיחים את כל מרכיבי נוזל הבישול. במקביל, מערבבים את כל מרכיבי הקנודל בקערה עד לקבלת תערובת אחידה. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים מעט מכדורי פינג פונג.

3

כשתבשיל הכרוב מוכן זורקים את כדורי הקנודל לבישול בנוזל הרותח. מבשלים עוד 2־3 דקות אחרי שהכדורים צפים. מסננים.

4

מחממים חמאה במחבת ומטגנים בה את הקנודל. מעבירים את תבשיל הכרוב לצלחת הגשה, מניחים מעל את הקנודל ומגררים גבינה בנדיבות.