מתכון

קציצות בקר לסרבני ירקות

מרץ 2020
3 דירוגים
קציצות עם ירקות נעלמים של שף אסף שנער. צילום: אסף שנער
קציצות עם ירקות נעלמים של שף אסף שנער. צילום: אסף שנער

שפים מבשלים בבית: אסף שנער מכין קציצות עם המון ירקות - שגם ילדים בררנים יאהבו

ברוטב של הקציצות האלה מתחבאים המון ירקות רכים. את הקציצות מעשירים בעוד ירקות טחונים, שמוסיפים להן המון טעם וגם עסיסיות.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב

לקציצות

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב:

1

יוצקים לסיר כף שמן ומוסיפים בצל, תפוחי אדמה, גזרים, קולרבי, שום ואחד מהקישואים, מערבבים, מטגנים כ-8 דקות מעל להבה בינונית, מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים כ-3 דקות. מוסיפים עגבניות משומרות ומתבלים במלח ובפלפל שחור. מוסיפים תבלין טנדורי וכוס מים, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית עד שהירקות מתרככים.

2

טוחנים את הקישוא הנותר ואת הסלרי למחית. מעבירים למסננת ומסננים את הנוזלים לקערית. מוסיפים את הנוזלים לסיר הרוטב. שומרים את מחית הקישוא-סלרי לקציצות.

3

טוחנים את הרוטב לרוטב חלק וסמיך בעזרת מוט ריסוק ידני, מדללים עם מעט מים ומביאים לסף רתיחה.

מכינים את הקציצות:

4

מערבבים בשר, מחית קישוא-סלרי, ביצים, מלח ופלפל שחור בקערית למרקם חלק. משהים למנוחה של כ-10 דקות. יוצרים כדורי בשר בגודל כדור פינג פונג ומעבירים לרוטב. מבשלים כ-½ שעה ומגישים עם אורז.