מתכון

קציצות בשר ברוטב מנגולד ולימון

אוגוסט 2019
2 דירוגים
קציצות. צילום: shutterstock
קציצות. צילום: shutterstock

קציצות בשר בהשראת פקיילה - תבשיל חגיגי מהמטבח התוניסאי

חן קורן: "פה עשינו הכלאה בין סירי הקציצות של אלון ובין תבשיל תוניסאי עתיק יומין מהמטבח של סבתא שלי, שנקרא פקיילה וכולל המון-המון ירוקים, שמתבשלים שעות עד שהם ממש הופכים שחורים. בגרסה שלנו קיצרנו זמני בישול והלכנו על גוונים פחות כהים וקצת יותר אופטימיים.”

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקציצות

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את תערובת הקציצות

1

מערבבים את כל החומרים בקערה רחבה ולשים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 30 דקות.

בינתיים מכינים את הרוטב

2

מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל לבן וירוק כ- 15 דקות על להבה נמוכה עד שהם מתרככים ומפרישים נוזלים. מדי פעם מערבבים. מוסיפים סלרי ומטגנים 15 דקות עד לריכוך. מדי פעם מערבבים. מוסיפים עלי מנגולד ומבשלים כ- 30 דקות עד שהם מתכווצים לחצי מגודלם המקורי. מדי פעם מערבבים. מוסיפים מיץ לימון ומערבבים, מוסיפים 1/2 כוס מים ותבלינים מערבבים.

יוצרים קציצות, מבשלים ברוטב ומגישים

3

מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר ומגלגלים קציצות בגודל כדור פינג פונג. מסדרים את הקציצות בסיר במעגלים משולי הסיר לכיוון המרכז. מכסים ומבשלים כשעה. מדי פעם בודקים: אם המים יורדים מתחת לגובה הקציצות, מוסיפים מים לכיסוי. שומרים עד 3 ימים במקרר.