מתכון

קציצות דגים בחריימה

דצמבר 2015
1 דירוגים
קציצות דגים בחריימה של אמיר קרונברג | צילום: דניאל לילה
קציצות דגים בחריימה של אמיר קרונברג | צילום: דניאל לילה

הרוטב טעים וחריף בדיוק במידה, ועשיר בתוספות. הקציצות יושבות בתוכו זמן קצר, וכך שומרות על עסיסיות

מומלץ להשתמש בבורי, כי הוא דג עם המון טעם ועם זאת לא יקר ולכן מתאים מאוד להכנת החריימה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לחריימה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות:

1

מעבדים את מרכיבי הקציצות במעבד מזון בפולסים למרקם פירורי ולא מחיתי.

2

לשים מעט את התערובת בידיים, כדי שהחלבון שבדגים יתחמם מעט ויחבר את המרכיבים. יוצרים כדורים בגודל פינג-פונג ומשטחים מעט לקציצות פחוסות.

מכינים את החריימה ומבשלים בו את הקציצות:

3

מחממים סיר עם שמן. מוסיפים בצל, פלפלים (טריים וחריף) ושום ומטגנים 3 דקות עד לריכוך. מוסיפים שני סוגי פפריקה ורסק עגבניות ומטגנים עוד כדקה תוך כדי ערבוב בכף עץ.

4

מוסיפים ציר או מים, כוסברה, לימון ומלח. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 20 דקות עד שהרוטב מוכן. טועמים ומתקנים תיבול.

5

מוסיפים את הקציצות לסיר ומבשלים כ-10 דקות עד שהקציצות מתייצבות אבל לא מתייבשות. מגישים עם אורז, קוסקוס או חלה טרייה.