תערובות המתאימות לקציצות טבעוניות כתחליף לביצים: 2 כפות של מחית קטניות מבושלת היטב או 2 כפות קמח תפוחי אאדמה עם מעט מים או 2 כפות קמח חומוס או קמח עדשים.
איך מנביטים קטניות? המדריך להנבטה
את הקטניות יש להנביט יום מראש
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
אופן ההכנה
1
מבשלים את שעועית המש כ-5 דקות, עד לריכוך קל.
2
מכניסים למעבד מזון את השעועית, האורז המבושל, הבצל, הכוסברה והתבלינים וטוחנים למרקם אחיד.
3
יוצרים כדורים ומניחים בתבנית על גבי נייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני במשך כ-20 דקות.
4
בסיר רחב מטגנים בצל ושום (על מים כמובן), מרסקים עגבניות בפומפיה ומוסיפים לסיר. מוסיפים כוס מים, רסק עגבניות, כוסברה ותבלינים. כשהרוטב מוכן מעבירים את הקציצות האפויות לסיר ומבשלים כ-2 דקות כדי שהרוטב ייספג בקציצות.
מתכון מתוך הספר "נפלאות ההנבטה" של כנה אמונה שכטר, הוצאת "פוקוס ספרים לבריאות", 180 ע"מ, 128 שקלים.