מתכון

קציצות מש ברוטב

קציצות טבעוניות ברוטב עם מרקם עשיר עטופות ברוטב מפנק. מתוך הספר "נפלאות ההנבטה"

יולי 2019
קציצות מש מונבטות מתוך הספר "נפלאות ההנבטה". צילום: כנה שכטר
קציצות מש מונבטות מתוך הספר "נפלאות ההנבטה". צילום: כנה שכטר

תערובות המתאימות לקציצות טבעוניות כתחליף לביצים: 2 כפות של מחית קטניות מבושלת היטב או 2 כפות קמח תפוחי אאדמה עם מעט מים או 2 כפות קמח חומוס או קמח עדשים.

איך מנביטים קטניות? המדריך להנבטה

את הקטניות יש להנביט יום מראש

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

1

מבשלים את שעועית המש כ-5 דקות, עד לריכוך קל.

2

מכניסים למעבד מזון את השעועית, האורז המבושל, הבצל, הכוסברה והתבלינים וטוחנים למרקם אחיד.

3

יוצרים כדורים ומניחים בתבנית על גבי נייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני במשך כ-20 דקות.

4

בסיר רחב מטגנים בצל ושום (על מים כמובן), מרסקים עגבניות בפומפיה ומוסיפים לסיר. מוסיפים כוס מים, רסק עגבניות, כוסברה ותבלינים. כשהרוטב מוכן מעבירים את הקציצות האפויות לסיר ומבשלים כ-2 דקות כדי שהרוטב ייספג בקציצות.

מתכון מתוך הספר "נפלאות ההנבטה" של כנה אמונה שכטר, הוצאת "פוקוס ספרים לבריאות", 180 ע"מ, 128 שקלים.

כריכת הספר "נפלאות ההנבטה". צילום: כנה אמונה שכטר
כריכת הספר "נפלאות ההנבטה". צילום: כנה אמונה שכטר