מתכון

קראמפטס עם תפוחים מקורמלים

הקראמפטס (crumpets) הם שילוב של אינגליש מאפין ופנקייק. הם אווריריים ורכים ומתאימים מאוד לארוחת בוקר

72,606 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
קינוח פנקייק קראמפטס אנגלי של מירב שיינר. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל
קינוח פנקייק קראמפטס אנגלי של מירב שיינר. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל

החורים הנוצרים על פני הקראמפטס במהלך הטיגון הם התירוץ המושלם לקוביית חמאה רכה שנמסה ומחלחלת אל תוך החביתיות התפוחות. במרבית המתכונים הבריטיים משתמשים גם בשמרים וגם בסודה לשתייה כדי לייצר מעטה פריך עם חורים בגודל אחיד ותוכן לח. אני הסתפקתי בשמרים וקיבלתי מאפה במרקם מושלם ובמראה של חלת דבש. מעדיפים את המרקם המחורר? הוסיפו לבלילה 2/1 כפית אבקת סודה לשתייה או כפית שטוחה של אבקת אפייה.

המתכון מיועד למחבת כבדה עם ציפוי מונע הידבקות

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבלילה

לתפוחים מקורמלים

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הבלילה

1

מערבבים קמח ומלח בקערה.

2

טורפים בקערה נוספת שמרים, סוכר, חלב ומים ומניחים בצד להתססה כ-10 דקות.

3

יוצקים את הנוזלים אל קערת הקמח וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה.

4

מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד ל-15 דקות.

5

בודקים את הבלילה — מציירים שבילים בעזרת קיסם ואם מבצבצות מתוכם בועות קטנות שמתפוצצות מהר — הבלילה מוכנה.

מטגנים

6

מחממים מחבת על להבה בינונית, יוצקים כפית שמן ומורחים בעזרת נייר סופג.

7

מניחים במחבת שני רינגים משומנים בתרסיס בקוטר 8-10 ס״מ ויוצקים לכל אחד 2 כפות גדושות מהבלילה.

8

מטגנים כ-2 דקות עד שהקראמפטס נפרדים מהרינגים. מסירים את הרינגים בעדינות והופכים את הקראמפטס. מטגנים כ-2 דקות נוספות עד לקבלת מעטה חום-זהוב עם סימני חריכה בצורת כוורת. ממשיכים כך עם כל הבלילה. מעבירים את הקראמפטס לרשת צינון.

מקרמלים את התפוחים

9

מחממים חמאה וסוכר במחבת על להבה בינונית. מוסיפים תפוחים ומקרמלים אותם כ-5 דקות עד לקבלת מעטה ענברי.

מגישים

10

מניחים את הקראמפטס בצלחת הגשה, מעטרים בפלחי התפוחים המקורמלים ובחמאה ובוזקים מעל אבקת סוכר.

הכנה מראש: הקראמפטס הכי טעימים מיד בתום הטיגון, אך אפשר להכינם מראש, לעטוף היטב ולשמור עד 3 ימים במקרר או להקפיא.

מפשירים במקרר וקולים את הקראמפטס בטוסטר ממש לפני ההגשה.