מתכון

קראנץ' שוקולד עם אגוזים וחמוציות

ספטמבר 2019
2 דירוגים
קראנץ' קרמל ושוקולד. צילום: shutterstock
קראנץ' קרמל ושוקולד. צילום: shutterstock

דפי שוקולד דקיקים משובצים באגוזי מלך, אגוזי לוז וחמוציות - שוברים לפיסות קטנות ומפזרים מעל מוס שוקולדי

הקראנץ' הוא תוספת נפלאה למוס השוקולד הזה, אבל אפשר לשבור אותו לפיסות גדולות ולתת כמתנה. את האגוזים אפשר להחליף בפיצוחים אחרים שזמינים בביתכם.

תבנית בגודל 30×20 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

שמים סוכר, מים, דבש ומלח בסיר רחב ומבשלים (ללא ערבוב) על להבה בינונית עד שמתקבל קרמל בצבע ענברי. מוסיפים שני סוגי אגוזים ומערבבים. מוסיפים חמאה ומטמיעים אותה בתערובת.

2

יוצקים את התערובת בזריזות על נייר אפייה, מניחים עליה נייר אפייה נוסף ומשטחים בעזרת מערוך ליריעה בעובי 3-2 מ"מ. מסירים את הנייר העליון ומצננים.

3

ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל, מוסיפים שמן ומערבבים לאיחוד.

4

יוצקים את השוקולד על הקרמל שהתקשה, מיישרים בעזרת פלטה ומפזרים מעל חמוציות. מצננים לטמפ' החדר ומקפיאים שעה.

5

ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל ומזלפים ממנו פסים דקים על השוקולד המריר. מעבירים למקפיא ל-30 דקות.

6

שוברים לחתיכות גדולות. שומרים עד שבועיים בכלי אטום במקפיא.