מתכון

קראק פאי

דצמבר 2018
2 דירוגים
קראק פאי של ברק כהן. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר
קראק פאי של ברק כהן. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר

הקראק פאי האמריקאי שמככבים בו סוכר, שיבולת שועל וחמאה, נהפך במהרה לקינוח הכי נמכר במסעדת מגזינו. זה המתכון שלו

לתבנית בקוטר 26 ס"מ

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לעוגיית קוואקר

לקלתית

למלית

להגשה

לעוגיית קוואקר

לקלתית

למלית

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים עוגיית קוואקר

1

מערבלים חמאה וסוכרים במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת חלקה. מערבבים בנפרד את כל המרכיבים היבשים. מוסיפים לקערת המיקסר את החלמון ומערבלים עד שהוא נטמע בתערובת. מוסיפים את תערובת המרכיבים היבשים ומערבלים עד לקבלת בצק. מחממים תנור ל־160 מעלות. משטחים את הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ־25 דקות עד שהעוגייה יציבה וזהובה.

מכינים את הקלתית

2

מפוררים את עוגיית הקוואקר לתוך קערה, מוסיפים סוכר, מלח וחמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. שופכים את התערובת לתבנית האפייה, מהדקים את השוליים והתחתית ומעבירים למקרר.

מכינים את המלית

3

מחממים תנור ל־200 מעלות. מערבבים את חומרי הגלם היבשים בקערה. שופכים את החמאה המומסת על תערובת היבשים, מערבבים, מוסיפים שמנת ווניל, מערבבים, מוסיפים חלמונים וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. מוזגים את המלית על הקלתית ואופים 25־30 דקות עד שהפאי זהוב ויציב. אפשר לפזר על הפאי אבקת סוכר.