מתכון

קרם לימונצ'לו עם ג'לי ליים וקרוקנט בוטנים

אפריל 2019
1 דירוגים
קרם לימונצ'לו עם ג'לי ליים וקרוקנט בוטנים של השפית טליה תדהר צפרוני. צילום: בועז לביא
קרם לימונצ'לו עם ג'לי ליים וקרוקנט בוטנים של השפית טליה תדהר צפרוני. צילום: בועז לביא

רוצים להראות לחצי השני שאתם אוהבים? הכינו משהו מתוק ומושקע באמת

מצננים לפחות במשך 4 שעות. בעת הרכבת המנה מצננים כשעה וחצי נוספות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקרם לימונצ'לו

לתערובת גבינה

לג'לי ליים

לקרוקנט בוטנים

לעיטור

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לקרם לימונצ'לו

1

מערבבים את כל המרכיבים בקערה חסינת חום (פיירקס או קערת מתכת). מניחים את הקערה מעל סיר מים רותחים (באן מארי) ומבשלים תוך טריפה נמרצת במטרף ידני על חום בינוני במשך 20 דקות, או עד שהתערובת מסמיכה ומגיעה למרקם מחיתי וסמיך. מסירים מהלהבה, טורפים היטב במשך 3-2 דקות נוספות, ומצננים בטמפרטורת החדר במשך כרבע שעה. מעבירים לקירור במקרר למשך 4 שעות לפחות.

לתערובת גבינה

2

מערבבים בקערית את המסקרפונה והשמנת המתוקה יחד עם הסוכר לקרם סמיך. מוסיפים את תערובת הגבינה אל קרם הלימונצ'לו ומערבבים.

לקרוקנט בוטנים

3

מניחים נייר אפייה על השיש ומשמנים אותו בספריי שמן. ליצירת קרמל, מבשלים במחבת בזהירות את הסוכר עם כף מים על אש בינונית מבלי לערבב, עד קבלת גוון מוזהב. כשהקרמל מוכן שופכים אותו בזהירות על נייר האפייה, ומפזרים מעל את החמוציות והבוטנים. משטחים ככל האפשר לפני שהסוכר מתקשה. מקררים את משטח הקרמל ושוברים אותו לפיסות.

לג'לי ליים

4

ממסים את הג'לטין במעט מים קרים וממתינים 15 דקות. מכניסים את התערובת למיקרוגל ל-15 שניות להמסה. מערבבים היטב את היין והלימונצ'לו, מוסיפים את הג'לטין ושתי טיפות צבע מאכל, ומערבבים היטב.

לעיטור והרכבת המנה

5

פורסים את הליים לפרוסות דקיקות. חותכים במספריים כל סוכריית מרשמלו לרוחבה לארבע פרוסות. מצמידים את פרוסות הליים סביב החלק הפנימי של כוס הזכוכית ומשאירים ביניהן חללים שקופים (כ-4 פרוסות לכל כוס, אפשר להדביק עם מעט ג'לטין או עם חלבון). ממלאים שני שלישים מהכוס בקרם לימונצ'לו ומצננים במקרר כשעה. יוצקים ג'לי ליים מעל הקרם ומקררים עד קרישה. מסדרים מעל כל כוס ארבע פרוסות מרשמלו בדוגמת עלי כותרת של פרח, ובמרכז מניחים פיסת קרוקנט בוטנים.