מתכון

קרמבל שומשום שחור וירקות

בצק פריך פשוט שמקבל צבע אפור־שחור משומשום טחון. מפוררים אותו מעל פטריות וירקות צלויים ואופים לקרמבל ממכר וקל הכנה

פברואר 2021
קרמבל שומשום שחור וירקות של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
קרמבל שומשום שחור וירקות של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרמבל

לירקות

אופן ההכנה

1

שמים את כל חומרי הקרמבל בקערת המיקסר ומעבדים בעזרת וו גיטרה לפירורים דקים. מכסים את הקערה ומעבירים למקפיא או למקרר ל־15 דקות מנוחה.

2

בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית רחבה בנייר אפייה. מערבבים את כל הירקות בקערה עם מלח, פלפל שחור, שמן זית וצ'ילי ומעבירים לתבנית. צולים 12-10 דקות, עד שהירקות מתרככים. מוציאים מהתנור ומנמיכים את הטמפרטורה ל־170 מעלות.

3

מניחים את הירקות בתבנית פיירקס או תבנית חרס חסינת חום, מפזרים מעליהם את הקרמבל בצורה אחידה ואופים 15-20 דקות.

תודה לעלה הביתה על חומרי הגלם למדור.