מתכון

קרמבל שוקולד

אנחנו רגילים להכין קרמבל פירות, אבל הגרסה השוקולדית המפתיעה הזו תכבוש לבבות של ילדים ומבוגרים

34,897 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2021
קרמבל שוקולד של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: שני בריל
קרמבל שוקולד של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: שני בריל

גיוון: לגרסה טבעונית מחליפים את החמאה בשמן קוקוס, את השמנת המתוקה בקרם קוקוס ואת הנוטלה בממרח שוקולד פרווה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרמבל

למלית שוקולד

לקרם מסקרפונה (להגשה, לא חובה)

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות.

2

מכינים את הבצק: מערבבים בקערה קמח, אבקת שקדים (או קמח נוסף), סוכר ומלח. מוסיפים תמצית וניל וחמאה ומערבבים עם מזלג או קצות האצבעות לפירורים גסים.

3

משטחים היטב בתחתית תבנית שני שלישים מכמות פירורי הבצק.

4

טורפים בקערה נוטלה ושמנת מתוקה לאיחוד. יוצקים את התערובת על התחתית, מפזרים מקופלת ומעליה את יתר פירורי הבצק. אופים 25 דקות עד השחמה יפה.

5

מכינים קרם מסקרפונה: מקציפים בקערה בעזרת מטרפה ידנית את כל המרכיבים לקרם אחיד וסמיך.

6

מגישים את הקרמבל חם עם קרם מסקרפונה או גלידה.