מתכון

קרמבל שזיפים של נחמה ריבלין

המתכון מתוך התערוכה "נחמה ריבלין: מטבח משלה", שמתקיימת באסיף - המרכז לתרבות אוכל בישראל

יולי 2021
קרמבל שזיפים של נחמה ריבלין. צילום: דן פרץ
קרמבל שזיפים של נחמה ריבלין. צילום: דן פרץ

במהלך האפייה השזיפים מגירים נוזלים. לכן רצוי לאפות את העוגה בתבנית שלמה, ולא קפיצית או מתפרקת. בתום ההשריה נותר מעט מאוד יין שהשזיפים לא "שתו". אפשר לסנן ואפשר לדלג על הסינון, להוסיף את היין לתבנית ולאפות איתו. על הקמח והסולת להיות קרים – אם אתם לא שומרים את האריזות במקרר, רצוי להכניס אותם למקפיא כשעה מראש.

שימו לב: הפירות זקוקים לשעה השרייה.

אסיף – המרכז לתרבות אוכל בישראל 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרמבל

להרכבה

אופן ההכנה

1

מביאים מים, יין, קינמון וסוכר לרתיחה בסיר קטן. מכבים את הלהבה, מוסיפים שזיפים מיובשים ומשהים לשעה. מסננים.

מכינים קרמבל

2

מחממים תנור ל־170 מעלות. מניחים את כל מרכיבי הקרמבל בקערה ומפוררים־לשים עם הידיים רק לקבלת פירורים דקים. שומרים במקרר עד ההרכבה.

מרכיבים ואופים

3

משמנים תבנית בחמאה, מניחים את השזיפים הטריים החצויים כשהצד החתוך כלפי מטה, ומפזרים עליהם סוכר בצורה אחידה. מוסיפים שזיפים מיובשים (עם או בלי נוזלי ההשריה), מפזרים מעל את האגוזים ומעליהם את פירורי הקרמבל בצורה אחידה. מעבירים את התבנית לתנור ואופים 50 דקות או עד שהקרמבל משחים. מוציאים מהתנור ומניחים 10 דקות להתייצבות (כדי לאפשר לנוזלים עודפים להיספג לפירות). פורסים ומגישים חמים לצד גלידת וניל או קצפת.