כל מה שצריך לדעת לפני שמתחילים
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרפים
למלית
אופן ההכנה
מכינים את הבלילה
1
טורפים היטב בקערה ביצים וחמאה מומסת. מנפים לקערה קמח, קורנפלור, אבקת סוכר ומלח ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים החלב באיטיות ותוך כדי ערבוב לתערובת חלקה. מסננים את הבלילה לקערה נקייה, כדי להבטיח שלא יהיו בקרפים גושי קמח.
2
מחממים מחבת בעלת ציפוינוגד הדבקה על אש קטנה ומשמנים אותה במעט חמאה.
3
יוצקים למחבת 1/3 כוס מהבלילה ומטים אותה לכל הכיוונים כך שהתערובת תצפה את תחתית המחבת באופן שווה. מכסים ומטגנים כשתי דקות עד שפני הקרפ יציבים ולא רטובים. משחררים בזהירות את הקרפ מהמחבת ומניחים על צלחת. מטגנים באותו אופן את יתר הבלילה. מצננים לטמפרטורת החדר.
מכינים את המלית
4
מקציפים שמנת, סוכר ותמצית וניל לקצפת יציבה
מרכיבים, מצננים ומגישים
5
מניחים קרפ על משטח עבודה, מניחים במרכזו שתי כפות קצפת ומשטחים מעט. מניחים מעל הקצפת חתיכת מנגו ומכסים את המנגו בשתי כפות קצפת נוספות.
6
מקפלים את השליש הימני של הקרפ מעל הקצפת ומקפלים מעליו את השליש השמאלי. מקפלים מעליהם את השליש העליון ואז את השליש התחתון, כך שנוצרת מעטפה מרובעת. הופכים את המעטפה כך שהקרפ מונח על הקיפולים. ממלאים באותה צורה את כל הקרפים ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
7
מוציאים את הקרפים מהמקרר וחותכים כל אחד מהם במרכז בעזרת סכין חדה. מעמידים את שני חצאי הקרפ כשהצד החתוך פונה כלפי מעלה, והקיפולים פונים זה אל זה. מגישים מיד.