מתכון

קרקרים מקמח חומוס

יולי 2019
2 דירוגים
קרקרים מקמח חומוס של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל
קרקרים מקמח חומוס של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל

קרקרים פשוטים להכנה ובעלי ארומה מיוחדת במינה

במסגרת הקניות לכתבה נכנסתי לחנות תבלינים אתיופית בשוק ברחובות וקניתי קמח טף. ליד הקופה ראיתי אבקה צהובה, וכששאלתי את בעלת החנות מהי היא הסבירה ששמה של האבקה הוא שורו, והיא מכילה קמח חומוס ותבלינים, ומכינים ממנה דייסה סמיכה ומשביעה. בהשראת התערובת רקחתי את הקרקרים האלו, שימלאו את הבית בריח תבלינים משכר. הרגישו חופשי להוסיף 2-3 כפות שומשום, קמח, פשתן או זרעי חמנייה לתערובת.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה את קמח החומוס עם התבלינים והמלח.

2

מוסיפים 1/4 כוס מים, מערבבים היטב בעזרת כף עץ, ואם צריך ממשיכים להוסיף עוד מים בהדרגה עד שמתקבל בצק אחיד ומעט נוקשה. נותנים לבצק לנוח במשך 5 דקות. אם הבצק דביק מדי אפשר להוסיף לו עוד קמח חומוס.

3

משמנים היטב נייר אפייה בשמן הזית ומניחים עליו את הבצק. משטחים את הבצק לצורת דיסק עבה, משמנים היטב גם את הבצק ומניחים עליו עוד יריעת נייר אפייה.

4

מרדדים את הבצק במערוך ליריעה דקה בעובי 2-1 מ"מ. מסירים את נייר האפייה העליון ובעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה חותכים מהבצק צורות מרובעים או מעוינים.

5

אופים את הקרקרים במשך שעה בתנור שחומם מראש ל-140 מעלות, או עד שהקרקרים מתכווצים ומתייבשים.

6

מכבים את התנור ומשאירים בו את הקרקרים למשך שעתיים לפחות (או למשך הלילה).

7

מוציאים ומעבירים לקופסה אטומה.

8

מגישים עם גבינה לבנה, טחינה או רוטב עגבניות.