מתכון

ראגו צמחוני של דיוויד פרנקל

תבשיל בעל טעמים עמוקים, חורפיים ועשירים שאפשר להגיש על פסטה או בתוך דלעת ערמונים

ינואר 2023
ראגו צמחוני עם כרישה מעושנת ופטריות בשרניות, שמגישים בתוך דלעות ערמונים אפויות של שף דייוויד פרנקל. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב)
ראגו צמחוני עם כרישה מעושנת ופטריות בשרניות, שמגישים בתוך דלעות ערמונים אפויות של שף דייוויד פרנקל. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב)

תהליך העישון מאוד פשוט: מלהיטים סיר מכוסה ומכניסים אליו ענפי רוזמרין בלי שום טיפת שומן. כמה דקות אחרי כן מוסיפים כרישה שמתבשמת מכל העשן הזה. ועוד טריק קטן: את השום אני מוסיף טרי ורק בסוף הבישול, גם בשביל הטעם וגם בשביל הבריאות. מגישים על פסטה או בתוך דלעות ערמונים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לראגו

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים סיר רחב ונמוך על להבה גבוהה. מוסיפים ענפי רוזמרין, מכסים ונותנים לרוזמרין להישרף כ 5 דקות עד שהסיר מתמלא עשן.

2

שמים בקערה כרישה עם כף שמן ומערבבים. מוסיפים את הכרישה לסיר, מכסים מייד ומכבים את הלהבה. ממתינים 3 דקות עד שהכרישה סופגת את העשן. מסלקים את שאריות הרוזמרין.

3

מדליקים את הלהבה, מוסיפים לסיר 2 כפות שמן וכשהוא חם מוסיפים גזר, שורש פטרוזיליה ושורש סלרי ומטגנים על להבה גבוהה 7-5 דקות להשחמה. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

4

מוסיפים ציר ירקות, שני סוגי פטריות, במיה וזוקיני ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא כיסוי כ 20- עד שהירקות מתרככים ורוב הנוזלים מצטמצמים.

5

מוסיפים לראגו שום ופטרוזיליה ומערבבים.