תהליך העישון מאוד פשוט: מלהיטים סיר מכוסה ומכניסים אליו ענפי רוזמרין בלי שום טיפת שומן. כמה דקות אחרי כן מוסיפים כרישה שמתבשמת מכל העשן הזה. ועוד טריק קטן: את השום אני מוסיף טרי ורק בסוף הבישול, גם בשביל הטעם וגם בשביל הבריאות. מגישים על פסטה או בתוך דלעות ערמונים
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לראגו
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים סיר רחב ונמוך על להבה גבוהה. מוסיפים ענפי רוזמרין, מכסים ונותנים לרוזמרין להישרף כ 5 דקות עד שהסיר מתמלא עשן.
2
שמים בקערה כרישה עם כף שמן ומערבבים. מוסיפים את הכרישה לסיר, מכסים מייד ומכבים את הלהבה. ממתינים 3 דקות עד שהכרישה סופגת את העשן. מסלקים את שאריות הרוזמרין.
3
מדליקים את הלהבה, מוסיפים לסיר 2 כפות שמן וכשהוא חם מוסיפים גזר, שורש פטרוזיליה ושורש סלרי ומטגנים על להבה גבוהה 7-5 דקות להשחמה. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
4
מוסיפים ציר ירקות, שני סוגי פטריות, במיה וזוקיני ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא כיסוי כ 20- עד שהירקות מתרככים ורוב הנוזלים מצטמצמים.
5
מוסיפים לראגו שום ופטרוזיליה ומערבבים.