מתכון

רוגלעך

אוגוסט 2020
רוגלעך | רות אוליבר | צילום: דן פרץ | סגנון: דלית רוסו
רוגלעך | רות אוליבר | צילום: דן פרץ | סגנון: דלית רוסו

גאוות האפייה האשכנזית ואחד המאפים המתוקים האהובים ביותר בארץ

יתרונו יוצא הדופן של המתכון הבא הוא בתחושת הטריות שמלווה את הרוגלעך במשך כמה ימים – רק לא לוותר על סירופ הסוכר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

לסירופ:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים

1

שמים את כל החומרים למעט החמאה בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים במשך 7 דקות. מוסיפים חמאה וממשיכים ללוש עוד 5 דקות.

2

מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים כ-45 דקות להכפלת הנפח.

מכינים את המלית

3

מערבלים את חומרי המלית במיקסר נקי עם וו גיטרה לקרם אחיד.

ממלאים ומעצבים

4

מרדדים את הבצק על נייר אפייה למלבן דק בגודל 48X40 ס"מ. מורחים את קרם השוקולד על כל שטח הבצק. מחלקים ל-48 משולשים בגובה כ-20 ס"מ ורוחב בסיס כ-4 ס"מ (מחלקים את הבצק לרוחב לשתי רצועות, ואז ל-12רצועות אורך. מתקבלים 24 מלבנים, שכל אחד מחולק לשני משולשים. גלגלת של פיצה מתאימה מאוד לחיתוך). מגלגלים את הרוגלעך תוך כדי מתיחה וגלגול של הקצה. מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה כשהקצה כלפי התבנית.

מתפיחים שוב ואופים

5

מתפיחים את הרוגלעך עוד כ-30 דקות להכפלת הנפח.

6

מחממים תנור ל-180מעלות.

7

אופים כ-20 דקות או עד שהרוגלעך מוכנים וזהובים.

מכינים סירופ סוכר ומזגגים

8

מביאים לרתיחה סוכר ומים ומבשלים 5-4 דקות. מזגגים את הרוגלעך בעודם חמים בנדיבות בסירופ סוכר ומצננים.