טיגון אטי של שום, שאטה ואורגנו, אידוי יין אדום ומעיכה עדינה של עגבניות שלמות בכף עץ.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים שום ושאטה על להבה בינונית תוך כדי ערבוב במשך דקה־שתיים, עד הזהבה. מוסיפים אורגנו ומטגנים חצי דקה נוספת. מוסיפים יין, מערבבים ומבשלים כדקה, עד שריח האלכוהול מתנדף ונשאר רק ריח מתקתק ופירותי של היין. מוסיפים עגבניות שלמות, ממליחים קלות ומערבבים כדקה.
2
מועכים את העגבניות בכף עץ לקבלת מחית גסה. מוסיפים רוטב עגבניות חלק ומערבבים היטב. מוסיפים סוכר, מערבבים, מביאים את הרוטב לבעבוע עדין וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ-20 דקות, עד שהרוטב מבעבע ומסמיך. ממליחים לפי הצורך, קורעים מעל עלי בזיליקום ומזלפים מעט שמן זית.