מתכון

רוטב צ'ילי אננס

מאי 2021
צ'ילי מתוק אננס של נועה לוי | צילום: מידן גיל ארוש, אסיסטנטית: ורד שובל
צ'ילי מתוק אננס של נועה לוי | צילום: מידן גיל ארוש, אסיסטנטית: ורד שובל

המתיקות של הרוטב מגיעה מנוכחות של חתיכות אננס שמביא איתו גם טעמי פרי רעננים. גרעיני הכוסברה מוסיפים המון ארומה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מכניסים את כל החומרים לסיר בינוני ומביאים לרתיחה. מבשלים מעל להבה בינונית כשעה (ללא כיסוי). מצננים, מעבירים לצנצת או בקבוק זכוכית ושומרים במקרר, הרוטב נשמר במשך חודשים במקרר, כל עוד הצנצנת אטומה היטב ומוציאים את התכולה רק בעזרת כף נקייה.

מה עוד עושים עם רוטב צ'ילי מתוק אננס

מרינדה לכנפיים לצלייה על הגריל, לחזה עוף או טופו צרובים במחבת ואפילו לירקות קשים כמו שומר או תירס (משרים את הרכיבים במרינדה לפחות 4 שעות) וגם
רוטב לתבשילים מוקפצים או רוטב לסלטים אסייתיים.

מנצלים שאריות – כך מכינים חומץ אננס נהדר מהקליפות

מניחים קליפות וליבת אננס בצננת כך שהם ימלאו כ־3/4 מנפחה. מוסיפים מים מסוננים או מינרליים לכיסוי ומכסים בבד נושם (למשל, בד חיתול). משהים 10־20 ימים, מדי יום מערבבים בכף
עץ וטועמים. כשמגיעים לרמת החמיצות הרצויה, מסננים, מעבירים לבקבוק (או בקבוקים) ושומרים במקום מוצל.