מתכון

רושטי מושחת עם זוקיני צלוי ויוגורט

סרטי הזוקיני והיוגורט נותנים הפוגה מרעננת בין ביס לביס - אל תוותרו עליהם!

8,660 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
רושטי מושחת עם זוקיני צלוי ויוגורט של אוריה גבע. צילום: שני הלוי
רושטי מושחת עם זוקיני צלוי ויוגורט של אוריה גבע. צילום: שני הלוי

למחבת בקוטר 32 ס"מ (או ל- 2 רושטי במחבת בינונית)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הרושטי

1

מחממים מחבת ומוסיפים חמאה ושמן זית.

2

סוחטים קלות את תפוחי האדמה ומערבבים עם שאר חומרי הרושטי בקערה. משטחים במחבת.

3

מטגנים 20 דקות על להבה בינונית-נמוכה ללא כיסוי עד שהחלק התחתון משחים. הופכים בעזרת צלחת ומטגנים 20 דקות להשחמה.

לפני ההגשה

4

מחממים תנור ל- 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

5

מערבבים זוקיני עם שום, מלח, פלפל ושמן זית ומעבירים לתבנית.

6

צולים כ- 10 דקות עד שהזוקיני מזהיבים בקצוות.

7

מחליקים את הרושטי לצלחת הגשה, מפזרים מעליו את הזוקיני הצלויים ויוצקים יוגורט. מגישים חם.