מתכון

רושטי סגול וסלט ירוקים

יוני 2021
רושטי סגול וסלט ירוקים של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל
רושטי סגול וסלט ירוקים של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל

לביבת ענק שמקורה בשווייץ עם מעטה פריך שאי אפשר לעמוד בפניו

אם הצלחתם למצוא תפוחי אדמה סגולים – הרווחתם; אם לא, גם תפוחי אדמה בצבעים קונבנציונליים יעשו את העבודה. תוספת של סלט ירוקים ויוגורט הופכת את הרושטי לארוחת ערב קיצית אידיאלית.

החומרים למחבת בקוטר של כ־20 ס"מ.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרושטי

לטיגון

לסלט

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מגררים את תפוחי האדמה בחורים הגדולים של הפומפייה לתוך קערה רחבה. מוסיפים מלח, פלפל שחור ושמן זית ומערבבים.

2

מחממים 2 כפות שמן זית במחבת קטנה. מעבירים את תערובת תפוחי האדמה למחבת ומהדקים אל התחתית. מטגנים מעל להבה גבוהה 3 דקות, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומטגנים 3 דקות נוספות. הופכים לצלחת (כך שהחלק השחום פונה מעלה), מוסיפים את 2 כפות שמן הזית הנותרות למחבת, מחליקים את הרושטי חזרה למחבת ומטגנים את הצד השני באותו אופן (3 דקות מעל להבה גבוהה ו־3 דקות מעל להבה נמוכה).

בינתיים מכינים את הסלט

3

מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה רחבה.

4

מעבירים את הרושטי לצלחת הגשה, עורמים מעל את הסלט ומגישים לצד יוגורט סמיך.