מתכון

רושטי סלרי ותפוחי אדמה

שורשי הסלרי מעניקים ללביבת הענק את הטעם העמוק, ואילו העמילן שבתפוחי האדמה מספק את היציבות והמבנה

23,131 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
רושטי. צילום: shutterstock
רושטי. צילום: shutterstock

גיוונים:
• מוסיפים לתערובת בצל מגורר וסחוט היטב מנוזלים.
• מוסיפים לתערובת עלי תימין מפוררים מ- 3 גבעולים.
• מוסיפים לתערובת 100 גרם גבינת גאודה מגוררת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מגררים גס שורשי סלרי ותפוחי אדמה על פומפייה (או במעבד מזון). מעבירים למסננת וסוחטים היטב מנוזלים בעזרת הידיים כנגד המסננת. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים.

2

מחממים מחבת עם ציפוי נון-סטיק בקוטר 24-22 ס”מ עם חמאה ושמן. יוצקים את התערובת למחבת, מהדקים ללביבה ענקית ומטגנים על להבה בינונית 12-10 דקות או עד שמרגישים שנוצרה דבוקה. הופכים על צלחת ומחליקים לעוד 4 דקות לפחות לטיגון הצד השני.

3

מגישים חמים עם ריבת בצל או רוטב חזרת לבנה.