מתכון

ריבועי טראפלס מצופים שוקולד

ממתקים יפהפיים עם פטנט: ציפוי שוקולד מבריק, שלא דורש טימפרור

אוקטובר 2021
ריבועי טראפלס מצופים שוקולד של איתי אלמוג, Bakery. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דניה ויינר)
ריבועי טראפלס מצופים שוקולד של איתי אלמוג, Bakery. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דניה ויינר)

הטראפלס הללו נשמרים מצוין בהקפאה ומשמשים פיצוי הולם לימים קשים, בפסח ומחוצה לו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לליבת גנאש

לציפוי שוקולד

לפידור

אופן ההכנה

מכינים את ליבת הגנאש

1

מניחים שוקולד בקערה. מביאים לרתיחה שמנת ודבש בסיר ויוצקים על השוקולד. משהים 5 דקות ומערבבים לקרם חלק. מוסיפים ברנדי וחמאה ומערבבים.

2

מרפדים תבנית מרובעת בגודל 30 ס"מ בנייר אפייה, יוצקים את הגנאש לתבנית ומכסים ישירות בניילון נצמד. מאחסנים במקרר 6 שעות לפחות עד שהגנאש מתקשה.

3

מרפדים מגש בנייר אפייה. חותכים את הגנאש לריבועים בגודל 3 ס"מ ומסדרים במרווחים על המגש.

מכינים את הציפוי

4

מניחים 250 גרם שוקולד בקערה גדולה וממיסים במיקרוגל (או על בן מארי). מוסיפים את יתר השוקולד ומערבבים (ללא חימום) עד שהשוקולד נמס.

מצפים ומפדרים

5

עוטים כפפות לייטקס. טובלים יד בשוקולד המומס ויוצקים על ריבועי הגנאש מכל הצדדים (לא טובלים את ריבועי הגנאש בשוקולד המומס, כדי שלא יצננו ויקשו אותו). מרפדים תבנית בנייר אפייה נקי ומעבירים אליה את ריבועי הגנאש המצופים. משהים כשעה בטמפ' החדר עד שהציפוי מתייצב.

6

מפדרים באבקת קקאו בעזרת מסננת. שומרים בקופסה אטומה במקרר עד שבוע או במקפיא למשך כמה שבועות.