מתכון

ריזוטו פרימוורה

יוני 2020
ריזוטו פרימוורה של דיוויד פרנקל. צילום: אילן נחום | סגנון: טליה אסיף
ריזוטו פרימוורה של דיוויד פרנקל. צילום: אילן נחום | סגנון: טליה אסיף

המנה הזו מככבת בתפריט האביב של "פרונטו". מגישים אותה עם אספרגוס, חלמון ופרמזן שיושנה 36 חודשים, ויש לה טעם עמוק ועשיר

. הנה הגרסה הביתית, שהיא לא פחות מרשימה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקרם שורשים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים קרם שורשים

1

מביאים לרתיחה שורשים וחלב בסיר קטן. מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה 25 דקות עד לריכוך.

2

מסננים ושומרים את נוזלי הבישול בצד. טוחנים את השורשים בבלנדר יחד עם מעט מנוזלי הבישול לקרם חלק וסמיך. מתבלים במלח לפי הטעם. מוסיפים 2 כפות חמאה וטוחנים רק עד שהיא נטמעת בקרם. שומרים חם.

מכינים את הריזוטו ומגישים

3

מחממים ציר עוף או ירקות בסיר ושומרים חם.

4

מאדים שאלוט בסיר בינוני עם 2 כפות חמאה, מוסיפים אורז ומערבבים דקה. מוסיפים יין לבן ומאדים אותו. מוסיפים מצקת מהציר החם לסיר האורז ומערבבים עד שנטמע באורז. כך ממשיכים עד שהנוזלים נגמרים או עד שהריזוטו מוכן (רך עם מעט התנגדות בשן).

5

מוסיפים אפונה ואת קרם השורשים ומערבבים לתוך הריזוטו עד שמסמיך. מוסיפים את יתרת החמאה ופרמזן מגוררת ומערבבים עד שנטמעות בריזוטו. מתבלים במלח.

6

מחלקים לכלי הגשה, מפזרים מעל גילופי פרמזן ונבטי אפונה ומגישים.