מתכון

ריזוטו שום ירוק עם אפונה

אוגוסט 2020
ריזוטו שום ירוק עם אפונה של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע
ריזוטו שום ירוק עם אפונה של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע

את הריזוטו מבשלים בציר ארומטי של שום ירוק. את האפונה מוסיפים בסוף, כך שהיא נשארת ירוקה, פריכה ורעננה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציר

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הציר

1

מביאים לרתיחה סיר עם מים, שום, תימין ושמן זית. מכסים ומבשלים 10 דקות ברתיחה עדינה. מכבים את האש ושומרים מכוסה עוד חצי שעה. מסננים, ממליחים ושומרים את הנוזלים.

מכינים את הריזוטו

2

מחממים סיר עם חמאה או שמן זית ומטגנים אורז 3 דקות עד שהוא מצופה בשומן ומלבין מעט. מוסיפים יין ומאדים אותו.

3

בינתיים מחממים את הציר בסיר.

4

יוצקים לסיר עם האורז מצקת מציר השום החם ומאדים תוך כדי ערבוב עד שהנוזלים נספגים כליל. מוסיפים עוד מצקת וכך מבשלים כחצי שעה עד שהאורז מתרכך ומתקבל תבשיל במרקם מעט דביק. הריזוטו מוכן כשהאורז נגיס אבל עדיין מורגשת בו התנגדות.

5

מוסיפים אפונה ופרמזן ומבשלים תוך כדי ערבוב עוד דקה-שתיים. מגישים עם קליפת לימון מגוררת ומעט שמיר קצוץ מעל.