מתכון

סלטימבוקה אלה-רומנה

מנה רומאית קלאסית שפירוש שמה "קופצים בפה", רצועות דקות של עגל עם פרושוטו ומרווה, שמכינים בקלות רגע לפני ההגשה

727 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
סלטימבוקה אלה-רומנה. צילום: shutterstock
סלטימבוקה אלה-רומנה. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים פרוסות בשר על משטח עבודה, מכסים בניילון ומשטחים בעזרת פטיש. מסירים רצועות שומן.

2

מניחים פרוסת פרושוטו ועלה מרווה על כל פרוסת עגל ומצמידים בעזרת קיסם. מתבלים במלח ופלפל.

3

מחממים חמאה במחבת גדולה. מוסיפים את נתחי העגל כשעלי המרווה כלפי מטה ומטגנים 2 דקות. הופכים ומטגנים דקה נוספת.

4

יוצקים יין ומבשלים 3-2 דקות עד שכמעט כולו מתאדה. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.