מתכון

שומר קונפי עם ערמונים

דצמבר 2019
3 דירוגים
שומר קונפי עם ערמונים של ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן
שומר קונפי עם ערמונים של ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן

קונפי היא שיטת בישול בשמן על חום נמוך ולאורך זמן. מומלץ להשתמש בשמן זית עדין, או בשמן זית משנה שעברה שטעמיו התמתנו

התוצאה היא מתיקות מרוכזת. אל תוותרו על גבינת הפקורינו שמוסיפה מליחות ומורכבות ועל הערמונים שמעניקים טעם אגוזי וחורפי.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מסירים את הגזע (השורש) של ראשי השומר החתוכים ואת הגלד החיצוני (אפשר ורצוי להשאיר מעט מהעלווה של השומרים). שוטפים היטב. עושים חתך לאורך הפלפל החריף ומניחים בסיר יחד עם ראשי השומר. בוזקים מעט מלח, מציפים את הסיר בשמן זית עד לכיסוי מלא ומניחים על להבה בינונית. מצמידים נייר אפייה על פני השמן (אך לא מכסים במכסה) וכאשר השמן חם, מנמיכים את האש. ממשיכים לבשל כ־40 דקות או עד שראשי השומר מתרככים לחלוטין.

2

במקביל עושים חתך בצורת צלב בתחתית הערמונים ומבשלים על להבה בינונית־גבוהה בשפע מים מומלחים כ־20 דקות. מסננים ומקלפים את הערמונים.

3

מסירים את קונפי השומר מהאש, מצננים ומסננים את השמן (שומרים את השמן, הוא נפלא לתיבול). מניחים את ראשי השומר בצלחת הגשה. מגרענים את הפלפל החריף, קוצצים דק ומפזרים מעל. יוצקים מיץ לימון ובוזקים מעט מלח אטלנטי. שוברים גס את הערמונים ומפזרים מעל המנה, מגרדים מעל גבינת פקורינו בנדיבות ואם רוצים אפשר לפזר גם עלי רשאד.