מתכון

שוקי עוף ברוטב תמרים חריף

ספטמבר 2017
2 דירוגים
שוקי עוף ברוטב תמרים חריף. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
שוקי עוף ברוטב תמרים חריף. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

השילוב המופלא בין העוף לתמרים יעשה שמח לערימה של אורז או קוסקוס. מתאים גם כארוחה מפסקת

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מטגנים את השוקיים בסיר חם עם שמן מכל הצדדים עד הזהבה. מוציאים ושומרים בצד.

2

מוסיפים לסיר בצל ומטגנים 8-6 דקות תוך כדי ערבוב עד הזהבה. מוסיפים ג’ינג’ר, שום ותבלינים ומטגנים דקה-שתיים עד שעולה ניחוח.

3

מסדרים את השוקיים על הבצל ומפזרים תמרים. יוצקים ציר או מים ומיץ לימון, מניחים פלפל חריף מעל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים למחצה ומבשלים 45 דקות. מדי פעם מנענעים בעדינות את הסיר (במידת הצורך אפשר להוסיף מעט ציר או מים רותחים).

4

כשהעוף מוכן, מפזרים פטרוזיליה ומניחים ל-5 דקות לפני ההגשה.

5

מגישים חם על קוסקוס או אורז עם פלחי לימון.