מתכון

שורטברד מי ורדים וקוקוס

1 דירוגים
שורטברד מי ורדים וקוקוס של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
שורטברד מי ורדים וקוקוס של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

הן כל כך פשוטות להכנה ומבוססות על חומרים יומיומיים שהן אידיאליות לאופים בדקה התשעים

שורטברד היא עוגייה פשוטה שנקראת גם "אחת, שתיים, שלוש" בגלל היחסים בין המרכיבים שלה [100 גרם אבקת סוכר, 200 גרם חמאה ו-300 גרם קמח). הבצק עובר עיבוד קצרצר המעניק מרקם ייחודי שממש נמס בפה. כאן הוספתי לבצק מי ורדים וקוקוס טחון, אותו פיזרתי גם מעל, כדי ליצור עוד רובד טעמים ומרקמים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־170 מעלות. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, אבקת סוכר ותמצית מי ורדים ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח וחצי מכמות הקוקוס ומעבדים עד שהבצק נאסף לגושים גדולים.

2

משטחים את הבצק בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה בעזרת ידיים מקומחות קלות לריבוע בגובה 1 ס"מ.

3

חורצים על פני הבצק פסים לאורך במרווח של 3 ס"מ זה מזה ואז חורצים פסי רוחב במרחק 5 ס"מ זה מזה (כך שלמעשה יתקבלו סימונים של מלבנים בגודל 5 על 3 ס"מ).

4

מפזרים על פני הבצק את שאר הקוקוס הטחון ובעזרת הידיים מהדקים בעדינות את הקוקוס לבצק. אופים 15 דקות להזהבה עדינה.

5

מצננים מעט וכשהעוגיות עדיין חמות פורסים אותן לפי הסימונים שיצרנו על פני הבצק.

6

מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.