מתכון

שיבולת מרציפן, שוקולד ובננות

ינואר 2020
3 דירוגים
שיבולת מרציפן, שוקולד ובננות של ברי סייג | צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
שיבולת מרציפן, שוקולד ובננות של ברי סייג | צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

הודות לצורת החיתוך המיוחדת, המלית חשופה כמעט לגמרי וכך נאפית היטב בחום הישיר של התנור

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

לסירופ סוכר

למרציפן שוקולד

להברשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים

1

שמים את כל החומרים למעט המלח והחמאה בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים במהירות איטית 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים מלח ולשים עוד דקה. מוסיפים קוביות חמאה בהדרגה ולשים במהירות בינונית כ-5 דקות נוספות עד שהחמאה נטמעת ומתקבל בצק חלק ואחיד.

2

מכסים את קערת המיקסר במגבת או בניילון נצמד. מתפיחים בטמפ’ החדר כשעתיים עד להכפלת הנפח (או לילה במקרר).

מכינים סירופ סוכר

3

מביאים לרתיחה מים וסוכר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 2 דקות. מסירים מהכיריים ומצננים.

מכינים מרציפן שוקולד

4

מעבדים מרציפן ושוקולד מומס במיקסר עם וו גיטרה ומעבדים כדקה לקבלת מרציפן אחיד בצבע שוקולד.

מרדדים את המרציפן ליריעות

5

חוצים את מרציפן השוקולד ומרדדים כל חלק בין 2 ניירות אפייה לגודל 20×25 ועובי 3-2 מ”מ.

6

מרדדים את מרציפן השקדים באותו אופן בו רידדנו את מרציפן השוקולד.

מרכיבים את העוגות ומתפיחים שוב

7

חוצים את הבצק ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בגודל 20×25 ס"מ ועובי 1/2 ס”מ. מניחים יריעת מרציפן שוקולד על הבצק לכיסוי אחיד. מסדרים מעל מחצית מפרוסות הבננות. מניחים יריעת מרציפן שקדים על הבננות. חוזרים על הפעולות עם יריעת הבצק השנייה. מגלגלים כל מלבן בצק ממולא לרולדה ומניחים את הרולדות בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהן רחוקות זו מזו.

8

חותכים את חלקה העליון של הרולדה במספריים חדים בזווית של 45 מעלות לפרוסות בעובי 4-3 ס”מ אך לא עד הסוף. את הפרוסות שנוצרו מזיזים פעם לימין ופעם לשמאל -כך תתקבל צורה של שיבולת. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.

אופים ומברישים בסירופ

9

מחממים תנור ל-170 מעלות.

10

טורפים ביצה, חלמון ומלח ומורחים את ה”שיבולים”.

11

אופים כ-25 דקות עד שהעוגות מזהיבות ואפויות גם בחלקן הפנימי.

12

מברישים את העוגות החמות בסירופ המצונן ומצננים לפני ההגשה.

13

שומרים את העוגות עטופות עד יומיים בטמפ’ החדר או מקפיאים ומחממים בתנור חם.