מתכון

שישברק מטוגן ממולא בשר במרק עגבניות

פברואר 2019
3 דירוגים
שישברק מטוגן ממולא בשר במרק עגבניות של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
שישברק מטוגן ממולא בשר במרק עגבניות של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

במקור, השישברק ממולא בבשר ומבושל במרק יוגורט. כאן נוף עתאמנה שידכה למלית המסורתית מרק עגבניות מתובל

שימו לב, להכנת המנה יש צורך בבצק השישברק כפי שמופיע במתכון כאן.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

למרק עגבניות

למלית

למרק עגבניות

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

למרק

1

מחממים שמן זית בסיר ומטגנים בצל עד הזהבה. מוסיפים שום ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים עגבניות וציר או מים ומבשלים על אש בינונית כשעה.

2

טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרק חלק, מוסיפים ענפי זעתר ומשהים אותם כרבע שעה בסיר. מוציאים ומתבלים במלח ופלפל.

למלית

3

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים מחצית מכמות הבשר ומטגנים עד שהבשר מוכן וכל הנוזלים התאדו. מסננים.

4

מערבבים את יתרת הבשר החי עם תערובת הבשר המטוגן ומתבלים במלח, פלפל ובהרט. מצננים.

5

ממלאים את השישברק (ראו מתכון בסיסי בקישור לעיל) במלית הבשר ומטגנים בשמן עמוק עד לקבלת צבע זהוב ויפה.

6

בהגשה מוזגים מרק עגבניות לקערת הגשה ומניחים מעל חופן של שישברק מטוגן. מקשטים בעלי זעתר.