אם מפרסמים שני מדורים על טופו, די מתבקש שיהיה בהם שניצל טופו, לא? כאן החלפתי את הביצה בבלילה על בסיס קמח עדשים ואת פירורי הלחם – בציפוי של פריקה טחונה, שמוסיף טעמי עישון עדינים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטופו ומשרה
לציפוי פריקה וזעתר
לבלילה לציפוי טופו
לטיגון והגשה
אופן ההכנה
מכינים את המשרה
1
מערבבים בקערה את כל המרכיבים, מוסיפים טופו ומשרים שעתיים (לטופו רך) ועד 6 שעות (לטופו קשה).
מכינים ציפוי פריקה וזעתר
2
טוחנים את כל חומרי הציפוי בבלנדר חזק או מטחנת תבלינים לפירורים במרקם בין קמח לפירורי לחם. מעבירים לצלחת רחבה ומשאירים בצד.
מכינים בלילה לציפוי
3
מערבבים את כל המרכיבים בקערה לקבלת בלילה סמיכה במרקם טחינה.
מטגנים ומגישים
4
מחממים על להבה בינונית מחבת עם שמן זית בגובה 1 סנטימטר.
5
טובלים את פרוסות הטופו בבלילה ומצפים היטב מכל הצדדים בציפוי הפריקה. מטגנים את הטופו בשמן החם כדקה וחצי מכל צד, עד קבלת צבע זהוב ומרקם פריך.
6
מגישים עם הירקות, טחינה ועמבה.