מתכון

תאנים קרועות עם גבינת עיזים ושקדים חריפים

דצמבר 2018
2 דירוגים
תאנים קרועות עם גבינת עיזים ושקדים חריפים של ארז קומרובסקי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
תאנים קרועות עם גבינת עיזים ושקדים חריפים של ארז קומרובסקי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

החיבור שבין תאנים עסיסיות לגבינה טרייה הוא שילוב ים תיכוני מנצח הנפוץ באיטליה, בדרום צרפת, ביוון ובטורקיה

"כשמוסיפים לצוות המוצלח של תאנים וגבינה את הסוכר המתקרמל ואת הדבש הניגר – המנה פשוט מושלמת. אני נוהג לערבב במנה כמה סוגים של תאנים מהמלאי שיש בבוסתן: ירוקות, סגולות ושחורות, זה מעשיר ומגוון עוד יותר את הטעמים".

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

קולים שקדים במחבת יבשה עם פלפל צ'ילי.

2

מחממים תנור לחום מקסימלי (250 מעלות) במצב גריל. מפזרים מעט סוכר דמררה על כל פרוסת גבינה, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים בתנור עד שהסוכר מתקרמל. מוציאים מהתנור ושומרים בצד.

3

מניחים את התאנים בצלחת הגשה, מסדרים ביניהן את פרוסות הגבינה המקורמלות ואת השקדים, מניחים את פרחי השומר (או מפזרים את זרעי השומר) ומזלפים דבש ומעט שמן זית.

*לגרסה טבעונית: מוותרים על גבינת העיזים ומחליפים את הדבש בסילאן או בסירופ מייפל.