מתכון

תבשיל בורגול, חומוס וכרובית – מנזלת זהרה

2 דירוגים
מנזלת זהרה: תבשיל בורגול, חומוס וכרובית עם רסק עגבניות של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: גל בן זאב
מנזלת זהרה: תבשיל בורגול, חומוס וכרובית עם רסק עגבניות של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: גל בן זאב

תבשיל בורגול עשיר שנצבע באדום עז בזכות רסק העגבניות הביתי. אפשר לשלוט ברמת הסמיכות על ידי אורך הבישול

אפשר לשחק עם רמת הסמיכות של המנה: בישול קצר כמו שמופיע במתכון יניב תבשיל עם הרבה רוטב נוזלי. אם תמשיכו לבשל אותו הוא יסמיך והרוטב יצטמצם וייספג בבורגול ובירקות.

מתכון לרסק עגבניות בסיסי

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מטגנים את פרחי הכרובית בשמן עמוק עד שהם מזהיבים.

2

מחממים שמן זית בסיר ומטגנים בצל עד הזהבה. מוסיפים שום ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים רסק עגבניות ובורגול ומטגנים כדקה. מוסיפים מים ומרתיחים (אם המרק סמיך מדי ניתן לדלל אותו במעט מים). מוסיפים לסיר חומוס וכרובית, מכסים, מקטינים את האש ומבשלים כחצי שעה.

3

יוצקים את התבשיל לצלחת הגשה. ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים נענע יבשה, מטגנים כ־10 שניות ויוצקים על התבשיל.