אפשר לשחק עם רמת הסמיכות של המנה: בישול קצר כמו שמופיע במתכון יניב תבשיל עם הרבה רוטב נוזלי. אם תמשיכו לבשל אותו הוא יסמיך והרוטב יצטמצם וייספג בבורגול ובירקות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מטגנים את פרחי הכרובית בשמן עמוק עד שהם מזהיבים.
2
מחממים שמן זית בסיר ומטגנים בצל עד הזהבה. מוסיפים שום ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים רסק עגבניות ובורגול ומטגנים כדקה. מוסיפים מים ומרתיחים (אם המרק סמיך מדי ניתן לדלל אותו במעט מים). מוסיפים לסיר חומוס וכרובית, מכסים, מקטינים את האש ומבשלים כחצי שעה.
3
יוצקים את התבשיל לצלחת הגשה. ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים נענע יבשה, מטגנים כ־10 שניות ויוצקים על התבשיל.