מתכון

שוקי עוף בתבשיל טנזייה מרוקאי

דצמבר 2018
3 דירוגים
שוקי עוף בתבשיל "טנזייה" מרוקאי של שף תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
שוקי עוף בתבשיל "טנזייה" מרוקאי של שף תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

טנזייה היא מנה מרוקאית קלאסית שמוגשת בחגים ובאירועים מיוחדים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר סוטאז'. כשהשמן חם מכניסים פנימה את שוקי העוף ומטגנים אותן להזהבה יפה מכל הכיוונים, כ-10-15 דקות. מוציאים לצלחת ושומרים בצד.

2

מוסיפים את הבצל לסוטאז' (בלי לשטוף אותו) ומטגנים בשמן שנותר במחבת עד להזהבה. מוסיפים סוכר חום ודבש. כשהסוכר מתמוסס ומתקרמל מעט מוסיפים חזרה את שוקי העוף, המים (או הציר) והתבלינים.

3

מבשלים במכסה סגור כחצי שעה עד שהעוף רך. מוסיפים פנימה את הפירות היבשים ומים במידת הצורך. מבשלים 15 דקות מכוסה על להבה נמוכה להתחברות הטעמים. התבשיל אמור להיות סמיך, אך אם הוא סמיך מדי מוסיפים מעט מים לדילול. טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל שחור. מוציאים את מקל הקינמון וכוכבי האניס.

4

הגשה: מגישים מנה נדיבה של רוטב עם שוקי עוף על מצע של קוסקוס.