מתכון

תבשיל כבש עם פריקה וירקות שורש

2 דירוגים
תבשיל כבש. צילום: shutterstock
תבשיל כבש. צילום: shutterstock

יש בסיר הזה כל מה שצריך כדי ליצור מאכל מנחם. רק ודאו שכל המרכיבים מתרככים בנחת ושלא חסרים נוזלים

גיוונים:
• במקום לבשל על כיריים אופים בתנור בחום נמוך כ-ל 3 שעות.
• מחליפים את הכבש בכתף בקר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים סיר גדול עם שמן ומטגנים את קוביות הכבש בשני מחזורים 10 דקות לסגירה. מוציאים.

2

מטגנים את ירקות השורש 5 דקות לזיגוג. מחזירים את הכבש, מתבלים ומוסיפים מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כשעה או עד שהכבש רך.

3

טועמים את הנוזל ומתבלים אותו כך שיתקבל מרק טעים ומתובל היטב. מוסיפים פריקה ועגבניות מרוסקות ומערבבים. מנמיכים להבה למינימום ומבשלים כשעה או עד שהפריקה מתרכך. במידת הצורך מוסיפים עוד מים רותחים.