מתכון

תֶמֶד תוסס

תמד תוסס של ד"ר אורי מאיר צ'יזיק | צילום: חיים יוסף
תמד תוסס של ד"ר אורי מאיר צ'יזיק | צילום: חיים יוסף

תמד (Mead) הוא משקה אלכוהולי מותסס המופק מדבש ומים. תהליך ההכנה פשוט והתוצאה מיוחדת וטעימה

מניסיוני, זהו משקה מרשים ומשמח גם בזכות מעט האלכוהול שהוא מכיל.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים את הדבש עם המים בצנצנת בנפח של כ־3 ליטר בעלת פתח רחב.

2

מכסים את הפתח בבד נושם ומערבבים היטב פעם־פעמיים ביום במשך 10 ימים. מתקבל משקה תֶמֶד צעיר, כמעט ללא אלכוהול. הוא מתוק מאוד, אבל כבר מכיל טעמי תסיסה.

3

יוצקים את התֶמֶד לבקבוק ועל הפייה משחילים בלון. כך לא נכנס חמצן טרי, אבל יש מוצא לגזים שנוצרים בבקבוק. הבלון מתנפח בהדרגה – משאירים אותו כחודש על הבקבוק או עד שהוא מפסיק להתנפח (זה אומר שהתסיסה הראשונית הסתיימה).

4

שיטה נוספת: סוגרים את הבקבוק בפקק רגיל, ופעם ביום פותחים לשחרור גזים. היתרון הוא שהלחץ שנוצר מפיק משקה מוגז. החיסרון – אם לא מקפידים על שחרור הגזים פעם ביום הבקבוק עלול להתפוצץ.

5

מבקבקים את המשקה ומכניסים למקרר. ככל שהתֶמֶד ישהה יותר זמן במקרר, כך תרד רמת הסוכר שלו ותעלה רמת האלכוהול, כך בשנה שאחרי הבִקבוק.

הערות

במתכון יחס הדבש למים הוא 1:4. אפשר להוריד את היחס עד למינון של 1:15, אך הביאו בחשבון שהטעם נעשה פחות מתוק ככל שכמות המים עולה ביחס לדבש. ההרפתקנים שבכם מוזמנים להוסיף תבלינים לשדרוג הטעם, כמו ג'ינג'ר, זוטא, פלפל שחור או זרעי כוסברה. את התבלינים מוסיפים בתחילת התהליך. עשבי תיבול טריים כמו זעתר או נענע. תֶמֶד תוסס מומלץ לסנן לפני הבִקבוק.

מתוך ספרו של ד"ר אורי מאיר צ'יזיק: "התססה מקומית", הוצאה עצמית, 235 עמודים, להשיג באתר של ד"ר אורי מאיר צ'יזיק