מתכון

תפוחי אדמה בצ'ימיצ'ורי שסק

צלייה בקדירה עושה טוב לתפוחי אדמה: הם יוצאים רכים מבפנים, פריכים מבחוץ ומושלמים עם צ'ימיצ'ורי שסק

1,366 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2022
תפוחי אדמה בצ'ימיצ'ורי שסק של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל; כלים: הגר הירש, קדרית
תפוחי אדמה בצ'ימיצ'ורי שסק של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל; כלים: הגר הירש, קדרית

חג שבועות הוא הזמן להשתמש בראשוני תפוחי האדמה האביביים. צלייה בקדירה עושה להם טוב, והם יוצאים רכים מבפנים, פריכים מבחוץ ומושלמים עם תוספת חריפה–מתוקה מרעננת של צ'ימיצ'ורי שסק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתפוחי אדמה

לצ'ימיצ'ורי

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות.

מכינים את תפוחי האדמה

2

מערבבים בקדירה את כל המרכיבים, מכסים ואופים כשעה וחצי. מסירים את המכסה, מעלים את חום התנור ל־250 מעלות וממשיכים לאפות חצי שעה נוספת להשחמה.

מכינים את הצ'ימיצ'ורי

3

טוחנים במעבד מזון בפולסים את כל המרכיבים, למעט השסק, למרקם גס. מוסיפים את השסק וממשיכים לטחון רק עד שהוא נטמע בתערובת.

4

מגישים את הקדירה עם הצ'ימיצ'ורי מעל או בצד. שומרים את שאריות הרוטב בצנצנת אטומה במקרר עד 3 ימים.