מתכון

תפו-גולאש

תבשיל טעים של תפו"א עם המון בצל, פלפלים ופפריקה. שמנת חמוצה תהיה נחוצה ככל שתעלו את מינון החריף

תפו-גולאש של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: דיאנה לינדר
תפו-גולאש של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: דיאנה לינדר

גיוונים:

תפו-גולאש מעושן: מתחילים בטיגון הבצל עם 3 כפות חזה אווז מעושן קצוץ לקוביות.

ארוחה צמחונית מלאה: מוסיפים עם תפוחי האדמה 200 גרם קוביות גדולות של טופו מעושן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר רחב, מוסיפים בצל ומטגנים 5 דקות להזהבה על להבה בינונית. מוסיפים שום ואת כל סוגי הפלפלים ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד 3 דקות.

2

מוסיפים תפו”א, מלח, פפריקות, קימל, מחית פלפלים או עגבניות ומטגנים-מאדים יחד 3 דקות.

3

מוסיפים ציר או מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 25-20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.

4

מגישים את התפו-גולאש עם שמנת ושמיר קצוץ.