נסו להשיג ריקוטה של מחלבות בוטיק (אני הכי אוהב את זו של "חלב עם הרוח").
החומרים טבלת מידות ומשקלות
כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIRלבצק:
למלית:
להברשה:
להגשה:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1
מערבלים קמח ושמרים במיקסר עם וו לישה. מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ולשים ליצירת בצק אחיד. אין צורך בלישה ארוכה, שתיצור מאפה קשה. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-3 שעות לפחות. הבצק יתפח מעט ויתייצב.
מכינים את המלית:
2
מערבבים את חומרי המלית רק עד לערבוב הסוכר והריקוטה. היזהרו מערבוב יתר, שיפגום במרקם של הריקוטה.
3
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים את האוזניים:
4
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי דק ככל האפשר (3-2 מ"מ) וקורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ. ממלאים כל עיגול בצק בכף מלית ומהדקים לצורת אוזן המן (משולש). מניחים את האוזניים במרווחים בתבנית, מברישים בביצה ומתפיחים כ-10 דקות.
5
מברישים שוב בביצה ואופים כ-15 דקות להזהבה.
6
מצננים ובוזקים אבקת סוכר בנדיבות.