מתכון

אורז ותפוחי עץ

טייק–אוף על האורז הפרסי; רק שבמקום תפוחי אדמה, כאן התחתית היא מתפוחי עץ חמוצים–מתוקים, שהופכים לטהדיג פריך ומתפצח

28,198 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2020
אורז ותפוחי עץ של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה.
אורז ותפוחי עץ של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה.

התפוחים לא רק כיפיים לאכילה, הם ממש נמסים בחלקם לתוך האורז, מבשמים אותו וממלאים אותו בטעם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

יוצקים 2 כפות שמן זית לסיר ומסדרים בתחתית הסיר פרוסות תפוחים בצפיפות (הם יתכווצו מעט בבישול ויאבדו נוזלים). מטגנים מעל להבה בינונית עד שהתפוחים מזהיבים.

2

בסיר נפרד מטגנים בצל עם 2 כפות שמן זית מעל להבה בינונית 5-4 דקות, מוסיפים אורז ומערבבים כך שכל גרגיר יהיה עטוף בשמן. מוסיפים תרד ומטגנים תוך ערבוב 4-3 דקות. מתבלים במלח ופלפל.

3

מעבירים את האורז לסיר התפוחים, יוצקים ½3 כוסות מים רותחים, מביאים שוב לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה נמוכה 18 דקות. לקראת תום הבישול מחממים תנור ל־ 180 מעלות. מעבירים את הסיר לתנור ואופים כ-20 דקות.

4

מוציאים את הסיר מהתנור ומניחים בצד 5 דקות. מסירים את המכסה, מניחים מעל הסיר צלחת בקוטר שלו, הופכים את הסיר, מכים בתחתיתו בכף עץ סביב־סביב ומרימים את הסיר – האורז ינחת על הצלחת כמעין עוגה עם כתר תפוחי עץ.