התפוחים לא רק כיפיים לאכילה, הם ממש נמסים בחלקם לתוך האורז, מבשמים אותו וממלאים אותו בטעם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
יוצקים 2 כפות שמן זית לסיר ומסדרים בתחתית הסיר פרוסות תפוחים בצפיפות (הם יתכווצו מעט בבישול ויאבדו נוזלים). מטגנים מעל להבה בינונית עד שהתפוחים מזהיבים.
2
בסיר נפרד מטגנים בצל עם 2 כפות שמן זית מעל להבה בינונית 5-4 דקות, מוסיפים אורז ומערבבים כך שכל גרגיר יהיה עטוף בשמן. מוסיפים תרד ומטגנים תוך ערבוב 4-3 דקות. מתבלים במלח ופלפל.
3
מעבירים את האורז לסיר התפוחים, יוצקים ½3 כוסות מים רותחים, מביאים שוב לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה נמוכה 18 דקות. לקראת תום הבישול מחממים תנור ל־ 180 מעלות. מעבירים את הסיר לתנור ואופים כ-20 דקות.
4
מוציאים את הסיר מהתנור ומניחים בצד 5 דקות. מסירים את המכסה, מניחים מעל הסיר צלחת בקוטר שלו, הופכים את הסיר, מכים בתחתיתו בכף עץ סביב־סביב ומרימים את הסיר – האורז ינחת על הצלחת כמעין עוגה עם כתר תפוחי עץ.