מתכון

אורז עגול עם עשבים, ביצה ובמיה

רן מחבר בין מנה סינית של אורז מטוגן לטעמים מהבית - האורז הפרסי של אימא שלו, שאותו היא מכינה עם סילאן ושפע עשבים

8,192 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2021
אורז עגול עם עשבים, ביצה ובמיה של שף רן וייס | צילום: אנטולי מיכאלו
אורז עגול עם עשבים, ביצה ובמיה של שף רן וייס | צילום: אנטולי מיכאלו

היא מבשלת את האורז לדרגת אל–דנטה בכמות מים קטנה, כמעט אחד על אחד, כדי שהוא לא יהיה דביק מדי.
שימו לב: האורז זקוק ל-4 שעות קירור.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה אורז ומים בסיר מכוסה. מנמיכים להבה וממשיכים לבשל 20 דקות. מסירים מהלהבה ומשאירים מכוסה 10 דקות. משטחים את האורז על מגש או קרש ומעבירים למקרר ל־4 שעות לפחות (עדיף לילה שלם).

2

מלהיטים מחבת או ווק, מוסיפים 1/4 כוס שמן זית ובמיה ומטגנים על להבה בינונית תוך ערבוב כ־5 דקות עד השחמה. מעבירים לקערה ושומרים בצד. מחממים באותה מחבת את יתר שמן הזית, מוסיפים את האורז ומטגנים כ־2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים עשבי תיבול, סילאן, תבלינים ושום וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ־3 דקות נוספות. מוסיפים ביצה ומטגנים תוך כדי ערבוב 2 דקות נוספות. מוסיפים את הבמיה, מערבבים ומגישים מיד.