מתכון

ארטיק נקטרינה, יוגורט ורוזטה

בלי צבע מאכל ועם שפע פירות טריים — זה היתרון הגדול של שלגונים תוצרת בית

1,496 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
ארטיק נקטרינה, יוגורט ורוזטה. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
ארטיק נקטרינה, יוגורט ורוזטה. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

הקיץ החם גורם לנו להתמכר לכל טיפת רעננות, ועדיף שתגיע במצב צבירה מתוק. רגע לפני שאתם קופצים שוב לקיוסק, למה שלא תכינו אותם בבית? ולא, לא חייבים מכונה.
בלי צבע מאכל ועם שפע פירות טריים — זה היתרון הגדול של שלגונים תוצרת בית. כיוון שהמתיקות של הפרי משתנה חשוב לטעום את רסק הפרי הטחון עם אבקת הסוכר והנוזל לפני ההקפאה. במאכלים קפואים המתיקות הרבה פחות מורגשת, ולכן התערובת לפני ההקפאה צריכה להיות מתוקה מאוד, אפילו מתוקה מדי. במידת הצורך מוסיפים כף-שתיים אבקת סוכר — הרבה יותר פשוט ונוח מסירופ סוכר, שגם מדלל את המרקם.
כאן כמות אבקת הסוכר פחותה כיוון שהרוזטה היא סוג של סירופ סוכר בטעם שקדים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

טוחנים את כל החומרים במעבד מזון למרקם חלק.

2

יוצקים את התערובת לתבניות ארטיקים ומקפיאים למשך לילה.

3

מחלצים על ידי טבילה במים חמים.

במה מקפיאים?
קונים ברשתות שיווק המזון ובחנויות כלי הבית תבניות לארטיקים, בדרך כלל ברביעיות, עם מקל ומכסה.
מאלתרים כוסות וגביעים חד-פעמיים בכל צורה — יוצקים לכלים, ממתינים שהתערובת תתחיל לקפוא ואז נועצים מקל ארטיק.
תבניות לקוביות קרח מפלסטיק קשיח או מסיליקון הן פתרון מקורי לשלגוני ביס. גם כאן אפשר להוסיף את המקלות אחרי שעה, כשהתערובת מתחילה לקפוא.