מתכון

ארטישוקים ירושלמיים בטמפורה

החיבור של הטעמים האדמתיים של ארטישוק ירושלמי עם ציפוי פריך ומבושם במי ורדים הוא תענוג

2,724 בשלנים התעניינו במתכון זה
ארטישוקים ירושלמיים בטמפורה של יונתן רושפלד ונוף עתאמנה אסמעיל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
ארטישוקים ירושלמיים בטמפורה של יונתן רושפלד ונוף עתאמנה אסמעיל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

למרות הקיק שנותנים מי הוורדים היזהרו לא ללכת איתם רחוק מדי ואל תתפתו להוסיף עוד – הם ישתלטו על הטעם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטמפורה

לרוטב יוגורט

להגשה

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה סיר עם מים, מלח וכורכום. מוסיפים ארטישוקים ומבשלים כ-8 דקות עד שהם מעט רכים. מצננים.

מכינים בלילת טמפורה

2

מערבבים קמח טמפורה עם מי סודה ומלח עד לקבלת בלילה סמיכה במרקם של יוגורט. מוסיפים עשבי תיבול, בצל ירוק ומי ורדים ומערבבים.

3

מחממים שמן לטיגון עמוק. טובלים את הארטישוקים בבלילת הטמפורה ומטגנים 4-3 דקות עד להזהבה. מוצאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

מכינים רוטב יוגורט

4

מערבבים את כל החומרים בקערה.

מרכיבים את המנה

5

שמים את היוגורט בצלחת הגשה עמוקה מעט. מסדרים מעל את הארטישוקים ומפזרים גבעולי בזיליקום וגרגרי רימון.