מתכון

אשורה

אפשר לשחק עם הרכב הפירות והאגוזים. אני מעדיפה פיסטוקים בגלל הצבע, אבל אפשר גם אגוזים אחרים

9,060 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
אשורה. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
אשורה. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

קינוח תורכי (פרווה) של חיטה ופירות מיובשים. אפשר לשחק עם הרכב הפירות והאגוזים. אני מעדיפה פיסטוקים בגלל הצבע, אבל אפשר גם אגוזים אחרים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מביאים חיטה, סוכר ומים לרתיחה בסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות או עד שהחיטה מתרככת אך נשארת נגיסה. בוחשים מדי פעם. התערובת צריכה להיות רטובה מאוד אך בלי שכבת נוזלים מעליה.

2

בוחשים פנימה פירות מיובשים, אגוזים וקינמון ומביאים לרתיחה שנייה תוך כדי בחישה.

3

מסירים מהכיריים ומצננים לחלוטין. מגישים קר או בטמפ’ החדר. שומרים מכוסה עד שבוע במקרר.

גיוונים והמלצות:
• מומלץ גם כארוחה קלה על יוגורט סמיך וחמצמץ.
• באופן מסורתי מוסיפים לאשורה גם 1/2 כוס שעועית לבנה שהושרתה ובושלה עד לריכוך – אבל אתם באמת לא חייבים.