מתכון

ביסקוטי זיתים

ביסקוטי מלוח כזה, עם חריפות קלה וגבינה שמעמיקה את הטעמים, אין הרבה

4,331 בשלנים התעניינו במתכון זה
ביסקוטי זיתים של אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ' (האחים). צילום: אפרת לוזונוב; סטיילינג: עינב רייכנר
ביסקוטי זיתים של אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ' (האחים). צילום: אפרת לוזונוב; סטיילינג: עינב רייכנר

בפעם הראשונה שבה טעמנו ביסקוטי מלוח, התאהבנו עד מעל הראש, כי ביסקוטי מתוק יש בכל מקום, אבל ביסקוטי מלוח כזה, עם חריפות קלה וגבינה שמעמיקה את הטעמים, אין הרבה. במקום לטבול בקפה או בתה כמו ביסקוטי מתוק – טובלים בגבינה לבנה או לאבנה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה גדולה קמח, אבקת אפייה, פלפל אדום, מלח ורוזמרין. מוסיפים זיתים, גבינה, ביצים, שמן זית ושמנת מתוקה ומערבבים לבצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים כשעתיים במקרר.

2

מחממים תנור ל־160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

3

מעצבים מהבצק כיכר רחבה ומשטחים מעט.

4

מניחים את כיכר הבצק בתבנית ואופים כחצי שעה להזהבה. מצננים כשעתיים בטמפרטורת החדר וחותכים בעזרת סכין משוננת לפרוסות בעובי כחצי ס"מ (אם הביסקוטי מתפורר, משהים לחצי שעה נוספת).

5

מניחים את הפרוסות בצפיפות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ־20 דקות, עד שעוגיות הביסקוטי מתייבשות ומזהיבות (העוגיות נשמרות בצנצנת אטומה מחוץ למקרר עד שבוע).

גיוון:
אפשר להחליף את גבינת התום בפקורינו או גבינה קשה אחרת בעלת טעם דומיננטי.